Romani ,,I huaji” nga Alber Kamy-kritikë letrare apo analizë letrare

Romani ,,I huaji” nga Alber Kamy-kritikë letrare apo analizë letrare

Nga rapitful ne prej rapitful.blogspot.com

Romani ,,I huaji” zë një vend të veçantë në krijimtarinë letrare të Alber Kamysë. Ai është shkruar me një gjuhë specifike, si një tregim tejet i pikëlluar i historisë së njeriut, i cili nuk është i vetëdijshëm, prandaj s’ështe i zoti të kuptojë se ç’po ngjante rreth e përqark tij. Ky është pikërisht Zotëri Merso, protagonist i këtij romani. Veprimi i romanit nis me telegramin që merr ai nga Drejtoria e shtëpisë së pleqve, ku e pat vendosur të ëmën para tre vjetësh. Në tekstin konciz të telegramit thuhet se nëna e tij kishte vdekur dhe se varrimi i saj do të bëhej nesër. Mersoja e pret këtë lajm tragjik me një gjakftoftësi të rrallë, gati të pabesueshme.
  • 0
  • Fsheh
  • Voto

Duhet të regjistroheni që ta votoni këtë lajm,ju lutem regjistroheni tani!

Duhet të regjistroheni që ta eliminoni këtë lajm,ju lutem regjistroheni tani!

Kyçur To Ngjarjet.com

Nuk keni llogari ende,ju lutem regjistroheni!